SKIFTING

Bogen er desværre udsolgt fra forlaget, men sommetider kan de fåes antikvarisk hos www.antikvariat.net eller købe den som e-bog hos www.saxo.dk

”SKIFTING”: vanskabt eller umedgørligt barn; i folketroen troldebarn, der er blevet byttet med menneskebarn”

I Charlotte Weitzes version får en ung dansk kvinde bekræftet sin mistanke om, at hun virkelig er en skifting, men hendes troldebedsteforældre vil nu heller ikke have hende i deres verden. Hun er blevet for meget menneske!

Charlotte Weitzes debutfortællinger handler i det hele taget om mennesker, der ikke føler sig rigtig tilpas i den verden, de lever i. Fra det mere realistiske til det helt fantastiske.

Kassedamen og hjemmehjælperen ved siden af engle, fabeldyr og gengangere. Gamle børn og ufærdige voksne. En overraskende fortælleform med eventyrlige, sågar måske endog folkeeventyrligt præg.

“Skifting” udkommer som paperback sammen med “Bjergtaget” i september 2003 på Samlerens Forlag.

Skifting indeholder fortællingerne:

Skifting

Biller

Natskyggen

Spejder

Kronvildt

Fugl

Yderste dag

Pressen skrev om ”Skifting”:

“Billedsproget i Skifting er originalt, sprogfornemmelsen udsøgt og Charlotte Weitzes evne til at gøre det groteske genkendeligt som den rene skinbarlige hverdag er helt usædvanlig. Det er en krævende titel hun har valgt, men de overbevisende debutfortællinger indfrier til fulde titlens iboende løfter”
(Elisabeth Møller Jensen, Aktuelt).

“Fortællinger er fortalt i en tone, man kender fra eventyrerne. I et rum uden faste grænser mellem realisme og magiske hændelser. Charlotte Weitze skriver veloplagt med en drilsk poetisk nerve” (Mai Misfeldt, Berlingske Tidende).

“De syv historier i bogen er alle præget af en vilter og generøs fantasifuldhed, der modsvares af en lige så levende og postyrlig stilfuldhed: Fortællerglæde kunne man kalde det med en præcis banal term… De mindst spændende historier i samlingen er dem, der lægger sig tættest op ad eventyrmotiver…Det, der virkelig fænger, er de meget mystiske og magiske historier…

I disse historier får Charlotte Weitze skabt sine helt sært selvfølgelige overbevisende fantastiske verdner, der kan minde om en meget glade blanding af Villy Sørensen, Franz Kafka og Edgar Allan Poe, men først og fremmest ligner sig selv på en prik.” (Lars Bukdahl, Weekendavisen).

Skifting er blevet anmeldt i:

Information 22. 11 1996

Aktuelt 17.10. 1996

Jyllands-Posten 17.10.1996

Ekstra Bladet 17.10.1996

Weekendavisen 25.- 31. Oktober 1996

BT 15.10.96

“Den ny Reception” Institut for nordisk filologi marts 1997

Berlingske Tidende 17.10 1996

Politiken 17.10 1996

Kristielig Dagblad 17.10 1996