Det hvide kvarter

“Det hvide kvarter” kan købes her www.saxo.com/dk/ hvor den også fås som e-bog og lydbog (indtalt af Sonja Oppenhagen).

Fortællinger, Samlerens forlag, 2011
Forside og illustrationer af Stine Illum www.stineillum.dk

Et villakvarter i Storkøbenhavn hedder i folkemunde Det hvide kvarter. En sø og en mose omringet af lysende ringveje og hvidmalede villaer. Her fødes børn, bygges rede og bygges om, her planlægges bryllupper, havevandringer og mødregrupper. Forventninger og fortielser bag åbne vinduer og lukkede døre.

Charlotte Weitze er en eventyrlig fortæller og skaber dybe understrømme af svigt, afsavn, kærlighed og forvandling i otte fortællinger, der alle udspiller sig i Det Hvide Kvarter.

Indeholder fortællingerne:

Lupus
Fisken
Terror
Brødrene
Hvad gør en fugl?
Rosentjørn
SOS
Vist gør det ondt

Her kan du finde smagsprøver:

Hør fortællingen “Fisken” her og podcast fortællingen som lydfil på dansk eller engelsk. Til podcasten hører en animation udført af Stine Illum.

Læs interview på bloggen: majortom.dk eller i Weekendavisen 11. marts 2011.

Se interview i TV2 Lorry “Lounge” her

Hør interview i programmet “Litteratur på P1” om Det Hvide Kvarter og temaet ulve her

Hør interview i programmet “Vita” her.

Læseguide til gratis download fra forlaget Rosinante her

Anmeldelser:

“Smagsdommerne” 24. februar 2011. Det er den sidste anmeldelse i programmet.

Fyns Stiftstidende 24. februar 2011:
“Få stemmer i dansk litteratur taler med så sær en klang som Weitzes (…) mellem folkerester og eventyrslagger finder man sprød og legende prosa”.

Nordjydske 25. februar 2011:
“Hun udforsker præcist det moderne menneskes situation. Charlotte Weitze er ikke alene på det tematiske og genremæssige område en ener i vor tids litteratur. Hun er også en eksklusiv sprogbehandler, der gennem billedsprog og psykologiske symboler har sin helt egen præcise og specielle tone”.

Holbæk Amts Venstreblad 25. februar 2011:
“Det er netop Weitzes vekslen mellem det realistiske skildrede hverdags liv og de eventyrlige elementer, der gør fortællingerne gribende og anderledes end så megen anden litteratur”.

Frederiksborg Amtsavis 26. februar 2011: (4 stjerner)
Ekstrabladet 27. februar 2011: (5 stjerner) “Charlotte Weitze har skrevet en mesterlig samling fortællinger”.

Bloggeren Majortom.dk 27. februar 2011:
“Det er første gang jeg læser en bog af Charlotte Weitze, men jeg får lyst til mere. Den evige leg mellem virkelighed og fiktion, og kapmen mellem kaos og kosmos, kombineret med et fortælletalent ud over det sædvanlige, har i Det hvide kvarter resulteret i en meget anbefalelsesværdig samling fortællinger”.

Dagbladet Køge/Ringsted/Roskilde 28. februar 2011:
“(…) de er skrevet i et sprog, der gør læseoplevelsen endnu større, så sluk for hovedet og giv dig selv lov til at sanse “Det hvide kvarter”.

Politiken 5. marts 2011:
“Hun er dansk litteraturs troldeunge. Et utilpasset væsen fra den anden side (…). Alene af den grund, forfatterskabets karakter af soloprojekt midt i tiden selvbiografiske strømninger, er hun værd at lytte til. Ja, lytte til, for det er, som om at hendes fortællinger, gjort af skrønen og vandrehistoriens stof, er som skabt til højtlæsningi lejrbålets skær”.

Lolland-Falsters Folketidende 7. marts 2011:
“Hun kan kunsten at dreje en fuldstændig realistisk historie ind i en surrealistisk verden hvor alt, også det fuldstændig usandsynlige kan ske. Og dermed sætter hun det moderne menneskes angst, drømme og forestillinger, ja, dets indre liv på dagsordenen”.

Kristeligt Dagblad 8. marts 2011:
“Mødet med Charlotte Weitzes mesterligt fortællinger om mødrerollen og parforhold er fascinerende og dybt foruroligende”.

Weekendavisen 11. marts 2011:
“Men fordi det er weitziske fortællinger forvandles det, der kunne og burde være ulideligt og anstrengte pædagogiske noveller til egensindige, på én gang ømt empatiske og distant finurlige fiktioner”

KultuNaut 11. marts 2011: (fem stjerner) Læs anmeldelse her.
“Det er svært at fremhæve den ene fortælling frem for den anden, de er bare mesterlige allesammen”. Læs resten af anmeldelsen her: www.god-bog.dk

Litteratursiden.dk:
“Den bedste danske novellesamling jeg har læst i flere år!”. Læs resten af anmeldelsen her

Bibliotekernes lektørudtalelse:
“Charlotte Weitze er meget velskrivende og bedst som man tror, at man er igang med en ganske almindelig realistisk fortælling om gode bedsteborgere, skifter teksten karakter og bevæger sig over i noget magisk, eventyrligt eller fuldstændigt uventet”.

Alt for Damerne, marts:
Fem stjerner, ugens bog.

Jyllandsposten, 28. marts 2011:
“Hun fortjener at nå langt ud i Det hvide kvarter og finde mange læsere”.

Berlingske Tidende 30 marts 2011:
I samlingens bedste fortællinger går tingene ikke op, men bliver ved med at ligge og ulme mellem planerne og betydningerne”. (fire stjerner)