Brevbæreren

“Brevbæreren” – en eventyrlig roman

Bogen kan købes hos saxo.dk som e-bog eller almindelig papirbog.

Kaspar får sin store drøm opfyldt: En stilling som landpost. Kaspar er albino og tåler dårligt solen, men Postvæsnet finder en rute til ham i en øde bjergegn, hvor der altid er overskyet. Hver dag går Kaspar sin rute sammen med postmesteren Rainar Rusk til en fjerntliggende bygd, hvor fåreavleren Sofie og den berømte fløjtenist, Lærke, bor.

Brevbæreren er er overraskende historie om et menneske i forvandling. Den er på én gang munter og uhyggelig, og hæver sig over tid og sted i den særlige Weitze’ske blanding af realisme og eventyr.

Pressen skrev om Brevbæreren:

“Charlotte Weitze bliver bare bedre og bedre. Hendes nye roman “Brevbæreren” har alt, hvad et rigtigt eventyr skal have (…) som læser kan man ikke andet end at overgive sig forelsket til denne historie” (Mai Misfeldt, Berlingske Tidende).

“Charlotte Weitzes nye utrolige roman, “Brevbæreren” har bare at blive hendes gennembrud (…) det burde rent teoretisk ikke være muligt at skrive vellykkede , omfangsrige skrifthelheder, også kaldet romaner, med et bandsat hitte-på-somt temperament som Weitzes (…) Dette er en roman, der gennem og ved hjælp af sine fine forvandlinger siger et utroligt MÆH og fluks skal afhentes i landets boghandlere af sure, realistiske læsere” (Lars Bukdahl, Weekendavisen).

“Jeg nød “Brevbæreren” for den sproglige tæthed og hekelhed, hvormed stien mellem velkendt og besynderligt er lagt” (Jon Helt Haarder, Jyllands-posten).

“Charlotte Weitze har skrevet en dejlig, skør og klog roman”
* * * * * * (Alt for Damerne)

“Charlotte Weitzes anden roman er (i)sær, intelligent, underholdende og særdeles godt skrevet”  (Litteraturtidsskriftet Standart)

Anmeldelser i:

Jyllands-Posten 30. september 2003

Weekendavisen 3. – 9. september 2003

Ekstra Bladet 30. september 2003

Politiken 30. September 2003

Kristeligt Dagblad 1. oktober 2003

Berlingske Tidende 4. oktober 2003

Litteraturtidsskriftet Standart december 2003

Information 13. november 2003

Ugebladet Søndag 10. november 2003

Månedsmagasinet IN 20. nobember 2003

Fyens Stiftstidende 7. oktober 2003

Nordjyske Stiftidende 3. december 2003

Alt for Damerne 2. januar 2004