Bjergtaget

Bogen er udsolgt fra forlaget, men sommetider kan man være heldig at finde den antikvarisk hos www.antikvariat.net. Det kan også fåes som e-bog hos www.saxo.dk

I Charlotte Weitzes anden samling af fortællinger, Bjergtaget, handler det også om folk som drager bort, viskes ud, opsluges eller på anden måde forsvinder ind i en anden verden. Nogen kommer tilbage igen, men forandrede. Andre synes at forsvinde for stedse. Eller er det den verden de kom fra, som har ændret sig og ikke længere kan genkende dem?

Charlotte Weitze blander i sin fortællestil det eventyrlige med det hverdagsrealistiske, og der opstår på foruroligende vis billeder af menneskers indre rum. Man læser et ganske vist meget personligt billede, men også et meget genkendeligt bud på vores samtid, og man læser om levende dukker, flydende øer og blødende hjerter.

Bjergtaget udkommer som paperback sammen med “Skifting” på Samlerens Forlag, september 2003.

Bjergtaget indeholder fortællingerne:

Mørket

Vinter

Koen

Vildvinen

Øen

Flammer

Bjerget

Dukken

Villy

Nøglen

Pressen skrev om Bjergtaget:

“Anfægtende og provokerende vedkommende til det uafrystelige bjergtager Charlotte Weitze med fortællinger om moderne vildfarelser. Man går ikke upåvirket ud af hendes sære univers” (Berlingske Tidende).

“I 1996 fik Charlotte Weitze BogForums debutantpris for sine fortællinger Skifting. Den nye samling fortællinger Bjergtaget retfærdiggør dette valg. Det er en maget bevidst og smukt skrivende forfatter der her etablerer sig i det danske litterære landskab…en nydelse af følge Charlotte Weitzes præcision og sproglige sikkerhed, som hun styrer mellem respekt for sprogets normoer og små sprækker, som dog ikke får lov til at udarte sig for eksperimentets skyld” (Marie Tetzlaff i Politiken).

“Weitze gentager succesen: endnu en samling eventyrlige eller gotiske eller magiske eller bare mærkelige fortællinger, mange er dertil hysteriske og splittede og problematiske og rodede, og det er de bedste!” (Lars Bukdahl i Weekavisens Kritikerlisten).

Bjergtaget er blevet anmeldt i:

Politiken 29. januar 1999

BT 29. januar 1999.

Berlingske Tidende 29. januar 1999

Jyllandsposten 5. februar 1999

WeekendAvisen 29. januar

Information 29. januar 1999

Kristeligt Dagblad 29. januar 1999

Ekstra Bladet 29. januar 1999

Tidsskriftet Sputnik 1999

Nat og Dag marts 1999

Frederiksborg Amtsavis 30. januar1999

“Job og Børn” 18/99