DR_stor

Tandfeen

Tandlægen Max har ingen tænder, og så kan det godt være svært at kysse. Han kan ikke kysse sin klinikassistent Solveig, og slet ikke når hendes far står nedenfor klinikken og råber med sin store mund. Munden der er dybere end træernes rødder og den sorte muld…

Instruktion: Malene Kirkegaard Nielsen

Teknik: Solveig Berger

Personerne: Mikael Birkkjær, Rikke Weissfeld, Bjarne Henriksen, Rasmus Albeck, Julie Zangenberg, Birthe Neumann, Stig Hoffmeyer, Helle Dolleris og Rasmus Berg.

Varighed: 40´50

Blev sendt søndag d. 9. februar kl. 14.00 og onsdag d. 12 februar kl. 20.00

“Tandfeen” blev valgt til at deltage den årlige prisfestival “Prix Italia” 2003.

Pressen skrev om Tandfeen:

“Charlotte Weitzes fornemme radioedebut (…) frækt – det er det (…) og man bliver formeligt fra ører til mund: Opslugt!”?(Per Theil, Berlingske Tidende).

“Hovedpersonen og lydkulissen i Charlotte Weitzes radiodebut, er noget der kan få det til at gyse i mange mennesker (…) lige til at hygge sig med sødag eftermiddag, mens man klemmer endnu en flødeskumskage ned”(Henrik Lyding, Jyllands-Posten).

“Handlingen i “Tandfeen” bevæger sig som i eventyret uden vanskelighed mellem fjerne og uvirkelige desinationer”(Elin Rask, Kristeligt Dagblad).

“Alt i alt – slet ikke nogen dårlig radiodebut”(Bettina Heltberg, Berlingske Tidende).

Tandfeen er blevet anmeldt i:

Kristeligt Dagblad 8. feb. 2003

Jyllands-Posten 9. feb. 2003

Berlingske Tidende 12. feb 2003

Politiken 13. feb. 2003

PARKEN
Vera og Sonja går tur med deres hunde i parken hver dag. Vera med Mause og Sonja med lille Ib, der er opkaldt efter store Ib – Sonjas nu afdøde mand.

Ib er en god hund og ikke så vild som store Ib, siger Sonja. Men der er noget i luften lige præcis den dag, hvor vi møder de to veninder, og lille Ib hiver og river i snoren. Til sidst river han sig løs og stikker af, hvilket får Sonja og Vera til at indlede en intens jagt på hunden dybt ind i parken. Og parken er groet til og der gemmer sig at muligt under buskene.

Sonja og Vera bliver i mødet med den tilgroede park, parkbetjenten og gartnere konfronteret med deres dumme vaner, onde minder og ikke mindst deres angst. Angst for at se sandheden i øjnene, angst for kærligheden og angst for at give slip.

Medvirkende:

Forfatter: Charlotte Weitze

Instruktør: Martin Barnewitz

Sonja: Bodil Jørgensen

Vera:Helle Hertz

Parkbetjenten: Jesper Langberg

Gartner 1: Kai Yde Holdgaard

Gartner 2: Jesper lohmann

Stavgænger-anfører: Brigtte Simonsen

Falckredder: Martin Barnewitz

Hør stykket på www.dr.dk/radiospil